Leesbaar Amsterdam

  1. Home
  2. /
  3. Amersfoort
  4. /
  5. Leesbaar Amsterdam

Leesbaar Amsterdam

19-10-2015

Op 1 november wordt “Leesbaar Amsterdam” gelanceerd, een unieke literaire citatenkaart van Amsterdam. Deze bijzondere kaart bevat bijna 500 citaten van ongeveer 250 schrijvers uit zowel Nederland als daarbuiten.

Traditionele lijnen en vormen maken plaats voor letters en zinnen, waarbij citaten precies op hun locatie in Amsterdam worden geplaatst. Denk aan J.C. Bloem’s citaat op de Dapperstraat, Nescio op de Sarphatistraat en Multatuli op de Lauriergracht. De kaart komt beschikbaar in vier varianten: een poster, een opvouwbaar boekje, een ringbandversie en zelfs als behang.

Achter dit initiatief zitten de schrijvers Erik Nieuwenhuis en Louis Stiller, samen met vormgever Yolanda Huntelaar. Het schrijversduo heeft in de afgelopen vier jaar zorgvuldig alle citaten voor de kaart verzameld.

Op 18 oktober werd in het theater van de Openbare Bibliotheek Amsterdam alvast een evenement gehouden ter ere van deze kaart. De makers deelden daar hun ervaringen en het verhaal achter hun project. De middag werd opgeluisterd met de Grote Literaire Amsterdamse Citatenquiz.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.