De vinderij

  1. Home
  2. /
  3. Amsterdam
  4. /
  5. De vinderij

De vinderij

11-07-2016

De Vinderij, het innovatieve platform voor studentenoppassers, zet zijn stappen op het internationale podium onder de naam Careibu. Dit nieuws werd onlangs onthuld tijdens een speciale presentatiedag. Het project van de zussen Lotte en Anne heeft deelgenomen aan een gerenommeerd acceleratorprogramma.

In 2009 lanceerden de zussen vanuit hun studentenkamer OppasStudent: een bescheiden studentenoppasnetwerk in Amsterdam. Dit initiatief is in de loop der jaren uitgegroeid tot een nationaal netwerk met meer dan dertienduizend studenten verspreid over Nederland.

Een jaar later, in 2010, werd een aanvullend platform gelanceerd dat studenten inzette voor huishoudelijke diensten. Drie jaar later, in 2013, kwam er nog een ander platform bij, SeniorenStudent, dat studenten koppelde aan ouderen voor zowel hulp als gezelschap.

Met de ambitie om ook in Duitsland en andere Europese landen voet aan de grond te krijgen, voelde De Vinderij de noodzaak voor een nieuwe naam. Careibu staat voor de gedachte van “Samen Zijn”.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.