Stadambassadeurs netwerk meetup

  1. Home
  2. /
  3. Amsterdam
  4. /
  5. Stadambassadeurs netwerk meetup

Stadambassadeurs netwerk meetup

18-12-2014

Lancering ‘Steden in Transitie’

Op 6 januari ging het vernieuwende platform ‘Steden in Transitie’ live. Dit platform belicht boeiende verhalen uit stedelijke gebieden en vestigt de aandacht op opmerkelijke evenementen en locaties. Bovendien biedt de site een podium aan Stadmakers, de pioniers die continu vernieuwende stedelijke concepten nastreven. Het doel? Een stedelijk netwerk opbouwen waar ambassadeurs de dynamiek en energie van hun stad tonen.

Overweldigende Reacties

Direct na de lancering was de belangstelling overweldigend. Stadsambassadeurs vanuit het hele land lieten hun enthousiasme merken en waren gedreven om hun stad in de spotlight te plaatsen. Om deze pioniers te ondersteunen, vond op 15 januari de Stadambassadeurs Netwerk Meetup plaats in De Nieuwe Stad. Deze bijeenkomst was bedoeld om elkaar te leren kennen, vragen over het platform te beantwoorden en uitleg te geven over het redactiemodel en de Lokale Tegenlicht Meet Ups.

Bijeenkomst in Voormalige Tandpastafabriek

De locatie had een rijke geschiedenis als voormalige tandpastafabriek. De avond startte met een rondleiding, gevolgd door boeiende workshops geleid door Maarten Essenburg (webredactie) en Bart Krull (Tegenlicht Meet Ups moderatie).

Netwerken met een Borrel

De avond werd afgesloten met een ontspannen borrel. Hier konden de Stadsambassadeurs, die het hart van dit nieuwe platform vormen, op een informele manier netwerken. De sfeer was geladen met idee├źn en inspiratie over stedelijke initiatieven. Terwijl het heerlijke, Turkse bier rijkelijk vloeide, waren de populaire kaasstengels snel verdwenen.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.