BewonersBedrijven on tour West

  1. Home
  2. /
  3. Amsterdam
  4. /
  5. BewonersBedrijven on tour West

BewonersBedrijven on tour West

Tour langs drie BewonersBedrijven: wie zijn ze en hoe doen ze het?
vr 8 apr 2016, 10:00-16:30
Buurtcentrum De Poelenburcht
Weerpad 1A , 1504 NX Zaandam
Toegang: € 15

Hoe verdienen BewonersBedrijven geld? Wie zijn de mensen achter deze organisaties en hoe wordt de wijk er beter van? Om antwoord te geven op deze vragen nemen het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA) en Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) je vrijdag 8 april mee tijdens BewonersBedrijven on Tour West. Neem een kijkje in de keuken, leer van hun ervaringen en stel alle vragen die je hebt. Bekijk hier de uitnodiging in pdf en aanmelden kan via het formulier op deze pagina.

Met een touringcar bezoeken we drie verschillende BewonersBedrijven in West-Nederland. We starten in Buurtcentrum De Poelenburcht in Zaandam, dat beheerd wordt door Stichting BewonersBedrijven Zaanstad. Zij zijn als enige bewonersgroep in Nederland onderaannemer in twee sociale wijkteams waardoor zij twee wijkbewoners betaald aan het werk kunnen zetten en voeren verschillende betaalde opdrachten uit voor de woningcorporatie. We lunchen in het pas geopende Westside Café in Amsterdam Slotermeer. In deze multiculturele wijk runt een coöperatie van bewoners een café en verhuurt de omliggende ruimten aan verenigingen zoals een Ottomaanse drumband en een Turks zangkoor. Als laatste bezoeken we De Meevaart in de Indische Buurt in Amsterdam. Zo’n 150 vrijwilligers runnen De Meevaart. Zij verhuren ruimten in hun grote pand en faciliteren zo activiteiten van bewoners. Van daaruit brengt de bus ons terug naar Buurtcentrum De Poelenburcht in Zaandam waar we rond 16.30 uur de dag afsluiten.

Programma

10.00 uur Verzamelen Buurtcentrum De Poelenburcht, Zaandam
10.30 uur Rondleiding Stichting BewonersBedrijven Zaanstad
12.00 uur Vertrek met bus
12.30 uur Lunch en rondleiding Westside Slotermeer, Amsterdam
14.00 uur Vertrek met bus
14.30 uur Rondleiding De Meevaart, Amsterdam
16.00 uur Vertrek met bus de Poelenburcht, Zaandam
16.30 uur Aankomst bij eindpunt

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.