ma 22 mei 2017, 20:00 Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Boekpresentatie ‘The Wasted City’

Hoe ziet de transitie van een lineaire naar een circulaire stad eruit?
ma 22 mei 2017, 20:00
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 , 1019 HC Amsterdam
Gratis toegang, reservering niet vereist

Op maandag 22 mei organiseert CITIES de boekpresentatie van hun derde boek: The Wasted City in Pakhuis de Zwijger. CITIES is een stichting die wereldwijde ontwikkelingen in de stedelijke ontwikkeling analyseert. Ze focussen zich hierbij op de-industrialisering, burgerparticipatie, wereldwijde en lokale voedingssystemen en afvalbeheer. Het eerste boek, Farming The City, was gebaseerd op het idee dat voedsel als hulpmiddel voor stedelijke ontwikkeling kan dienen. Het tweede boek, We Own The City, onderzocht de mogelijkheid om burgerinitiatieven op het gebied van architectuur en planning mogelijk maken.

Tijdens deze bijeenkomst op 22 mei staat het derde boek centraal. Het is samengesteld uit een aantal case studies en opinie stukken. Hier worden voorbeelden getoond van deeleconomieën en de upcycling van materialen van (hyper)lokaal tot internationaal niveau. Dit leidt uiteindelijk tot de vraag: wat is er nodig om de mind-set van een stad te veranderen? Over de vraag hoe deze systematische verandering vormgegeven moet worden zal tijdens deze bijeenkomst gediscussieerd worden.

Een van de voorbeelden uit het nieuw te verschijnen boek is het eigen project van CITIES, genaamd WASTED. Dit initiatief is al eerder op dit platform behandeld. CITIES is op dit moment hard op zoek naar vrijwilligers voor dit project! Ben je geïnteresseerd in de onderwerpen waar CITIES zich op richt, en wil je iets bijdragen aan WASTED? Klik dan hier.

Betrokken stadmakers
Francesca Miazzo
Founder at CITIES FOUNDATION
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Amsterdam
Misschien vind je dit ook leuk
Jane’s Walk
Explore, learn and share
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu