vr 27 mei 2016 t/m ma 30 mei 2016 Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

City Makers Summit

We meet. We learn. We act.
vr 27 mei 2016 t/m ma 30 mei 2016
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 , Amsterdam
Gratis entree, reservering vereist

Van 27 t/m 30 mei vindt de City Makers Summit plaats. Hier komen Stadmakers bijeen in Pakhuis de Zwijger om kennis uit te wisselen en agenda’s af te stemmen. Tijdens de City Makers Summit wordt de kennis van Stadmakers uit heel Europa verzameld en presenteren ze innovatieve manieren in het creëren van meer leefbare, dynamische, veerkrachtige en inclusieve steden.

Stadexpedities door steden in heel Nederland lichten opkomende initiatieven uit op het gebied van urban farming, het herontwikkelen van industrieel erfgoed, de makersbeweging, social design, sociaal ondernemerschap, inclusie van vluchtelingen, gemeenschappelijke gebiedsontwikkeling, buurtcoöperaties, de circulaire economie en meer. Best practices en samenwerkingsmodellen met meerdere stakeholders zullen worden onderzocht en bieden input voor de City Makers Agenda.

Terwijl de EU lidstaten beslissen over de EU Urban Agenda met het Pact van Amsterdam, zullen Stadmakers hier hun bijdrage aan leveren door hun kennis en inspiratie over het co-creëren van de stad te delen. Doe mee, en meld je aan!

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Amsterdam
Misschien vind je dit ook leuk
Hackable City
Games as a planning tool
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu