za 24 jun 2017, 14:00 Eetcafé de Binnenkomer, Alkmaar

Dance Walk Alkmaar

Dansen maakt vrolijk.
za 24 jun 2017, 14:00
Eetcafé de Binnenkomer
Kerkplein 6 , Alkmaar
Gratis entree, reservering vereist

Daar waar wordt gedanst wordt ook gelachen! Is dat je wel eens opgevallen? Temidden van blij bewegende mensen zie je veel geglimlach om je heen. Dansen maakt vrolijk. Dat geldt voor de danser zelf maar ook voor de mensen daaromheen. Dit blije feit inspireerde Micha-Ela de Groot om ook in Alkmaar de ‘Dance-walk’ te gaan organiseren. 

De walking dance is overgewaaid vanuit Amerika en is in diverse grote Nederlandse steden al eens georganiseerd. De naam dekt eigenlijk volledig de lading. Je zet je koptelefoon op, start je afspeellijst met favoriete dansnummers en gaat. Al dansende voort loop je zo met elkaar in een groepje over straat. Je swingt er stap voor stap vrolijk op los terwijl je paden en lanen doorkruist en mensen passeert. Zo’n blije sliert aan dansende mensen vibreert een hele positieve energie door de stad. Dat is fantastisch om te ervaren vertelt Micha-Ela nadat op 6 mei de eerste Alkmaarse editie plaatsvond.

Vanwege het succes en enthousiasme zijn er na deze try-out onmiddellijk drie nieuwe data gepland voor de volgende dance-walk bijeenkomsten. Deze zijn standaard op de zaterdag om 14.00 en gaan van start bij de Grote Kerk in Alkmaar tegenover eetcafé de Binnenkomer. Dance walk vraagt niet om een spectaculair dansniveau en dito kledij. Kleding waar je je lekker in kunt bewegen en schoenen waar je het gemakkelijk een uur op volhoudt is voldoende. Net als dat het geheel aan jou is of je heel voorzichtig je danspassen maakt binnen je eigen cirkel van misschien nauwelijks één meter doorsnede of juist uitvoerig zwierend en zwaaiend de straat over gaat. Alles is goed. De vrijheid om jezelf te zijn op een manier waar je je lekker bij voelt is belangrijk.

De volgende data staan gepland op de volgende zaterdagen:

24 juni 14.00

26 augustus 14.00

30 september 14.00

Op de facebookpagina kun je verdere informatie, foto’s, en een korte video impressie vinden en je bovendien aanmelden.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Alkmaar
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu