vr 19 mei 2017, 19:00 The Big Building, Groningen

Docu – Berlin: City for Sale

Een documentaire over de ommekeer van economische crisis tot herstel in Berlijn.
vr 19 mei 2017, 19:00
The Big Building
Achterweg 1 , 9725 BM Groningen
Gratis entree, reservering vereist

Berlijn is aan een grote verandering onderhevig. Als nieuwe hotspot wordt deze stad internationaal gezien als ‘the place to be’. Wonen is er relatief goedkoop vergeleken met andere Europese hoofdsteden en investeerders gaan steeds meer potentie zien. Investeringen in vastgoed lopen daarom hoog op en dit veroorzaakt een conflict met de originele bewoners. De huren schieten omhoog en buurten maken een sterke metamorfose door. Aan de hand van de film gaan we in gesprek en kijken we met een kritische blik naar de situatie in Berlijn en andere steden.

Over een periode van 4 jaar volgt en interviewt de filmmaker makelaars en investeerders tijdens hun dagelijkse routine. Ook wordt het leven van huurders in beeld gebracht en hoe ze worstelen met de situatie. Tijdens deze film krijg je de kans de ommekeer van heel Berlijn met eigen ogen te volgen en te zien welke situaties spelen in deze bijzondere stad.

  • Duits gesproken
  • Engelse ondertiteling
  • © 2016
  • Duur: 82 min

Meer informatie over het programma  vind je op de site van Pakhuis de Zwijger. Let op: graag even van te voren aanmelden via de link bovenaan deze pagina.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Groningen
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu