EigenWijs

 1. Home
 2. /
 3. Groningen
 4. /
 5. EigenWijs

EigenWijs

Creëer je paradijs
zo 15 mei 2016 t/m ma 16 mei 2016
De Helleborus
Engelberterweg 96 , 9723 EP Groningen
Toegang: € 110

Overal in Nederland slaan mensen de handen ineen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun leven en de natuur. Ze hebben geen zin meer in de oude economie, maar gaan op zoek naar nieuwe manieren om hun leefomgeving op een natuurvriendelijke en kleinschalige manier in te vullen. Nemen het heft in eigen handen, gaan zelf voedsel verbouwen en herbruiken materialen.

Wij doen daar graag aan mee! Jullie ook?

Kom dan tijdens het pinksterweekend op zaterdag 15 en zondag 16 mei naar ons Workshop Weekend in herberg en theetuin de ‘De Helleborus’ in Engelbert (Groningen). Gedurende twee dagen laten we je door middel van maar liefst 12 verschillende workshops en activiteiten zien hoe je op een effectieve, leuke, betaalbare manier, én met een beetje handigheid, jouw tuin/huis/woonplek kunt omtoveren tot een duurzame en groene omgeving. Dat doen we door gebruik te maken van oude en nieuwe inzichten vanuit de nieuwe autonomie en permacultuur. Dus: kom in actie, maak je vrij van je verplichtingen en wees erbij!

Je zult:

 • Kennismaken met nieuwe innovatieve manieren om zelf gezond voedsel te verbouwen, óók als je een kleine, of zelfs geen tuin hebt.
 • Ontdekken hoe je zelf je eigen afvalwater kunt zuiveren en hoe je je eigen composttoilet kunt bouwen.
 • Leren hoe je op een goede manier je eigen groente- en fruitafval kunt composteren, bijvoorbeeld met behulp van een wormenbak.
 • Versteld staan hoe je zelf zaden kunt verzamelen, bewaren en daarna op kunt kweken tot mooie gezonde plantjes en groentes
 • Je verbazen over de efficiëntie van bijen en wat jij kunt doen om ze te helpen bij hun werk. Wie weet ben jij een imker in de dop? Bij ons leer je ook hoe je zelf bijen kunt houden.
 • Een rocketstove bouwen! Om je soep op je eigen vuurtje te maken.

Natuurlijk zorgen we tijdens het weekend ook voor lekker en vers eten, maken we een kampvuur en kun je dansen op live akoestische muziek. En daarnaast kun je na alle inspanning en plezier lekker blijven overnachten op ons terrein in je eigen tentje of een opgemaakt bedje in de boerderij.

Tickets
Early Bird Tickets zijn nu verkrijgbaar: € 110,-. All-inclusive ticket voor 2 dagen, inclusief overnachting in tent (upgrade mogelijk), ontbijt, lunches en diners.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.