do 18 mei 2017 t/m zo 21 mei 2017 Het levende dorp, Dalfsen

Het levende dorp festival

Experimenteel festival over nieuwe manieren van zelfvoorzienend leven is op zoek naar vrijwilligers
do 18 mei 2017 t/m zo 21 mei 2017
Het levende dorp
Brinkweg 36 , 7722 VA Dalfsen
Toegang: € 22,50 (dagticket)

The Greenman Project werkt aan de realisering van het eerste dorp ter wereld waarvan de huizen en alle andere constructies geheel gebouwd worden van levende bomen. Het dorp is een pilot project met een voorbeeldfunctie voor soortgelijke projecten over de hele wereld. Een lang weekend in Dalfsen, Overijssel, staat helemaal in het teken van creëren van dit nieuwe levende dorp.

Met onder andere:

  • Workshops en lezingen over off-grid en zelfvoorzienend leven
  • Ervaringen en workshops over levende bomen architectuur
  • Atelier met creatieve bouwprojecten
  • Temple grounds met ceremonies, sauna en massage
  • Future lab met nieuwe technologie en uitvindingen

The Greenman Project

We leven in de huidige maatschappij op te grote voet: we putten de aarde uit, olievoorraden raken op en we produceren veel te veel afval. The Greenman Project heeft een visie van een natuurlijker manier van leven, met evenwicht tussen mens en natuur en een bouwmethode die bijdraagt aan herbebossing in plaats van verstening van onze landschap. Natuur wordt hiermee weer een integraal deel van onze leefomgeving.

Levend bouwen is een nieuwe ecologische manier van bouwen, waarbij levende bomen de constructie vormen. En combineert verticale tuinbouw met arbosculptuur. De functionele constructies worden ondersteund met moderne technologie, zodat aan de eisen van de hedendaagse maatschappij kan worden voldaan.

Wil je vrijwilliger worden?

Het Living Village Festival is op zoek naar vrijwilligers! Als vrijwilliger heb je niet alleen de kans om mee te bouwen en deel uit te maken van het project, maar leer je ook van alles over Off-Grid, zelfvoorzienendheid, en allerlei innovatieve bouwvormen. Hoe maak je bijvoorbeeld compost toiletten, of hoe leg je zonne-energie aan?

Je krijgt gratis entree voor het festival incl. Camping, en biologisch ontbijt en diner. Je werkt 2 shifts van 3 uur per dag, dit voor drie dagen, zodat er voldoende tijd overblijft om te kunnen genieten van het festival.

Geïnteresseerd? Stuur een mail naar: vrijwilligers@thelivingvillagefestival.org

Voor meer informatie klik hier.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Nederland
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu