vr 21 jul 2017 t/m zo 23 jul 2017 Buurtcamping Flevopark, Amsterdam

Het Rode Loper Festival 2017

Een cultureel weekend vol kunst en (on)kruiden op de Buurtcamping in het Flevopark
vr 21 jul 2017 t/m zo 23 jul 2017
Buurtcamping Flevopark
Flevopark , Amsterdam
Gratis toegang, reservering niet vereist

De zeventiende editie van het Rode Loper community-arts festival strijkt dit jaar neer op een unieke plek: de Buurtcamping in het Flevopark. Drie dagen lang creëert het Rode Loper Festival allerlei creatieve ontmoetingen voor iedereen: door middel van workshops en performances kunnen festivalbezoekers hun eigen wijk met een nieuwe blik beleven.

Zo kun je samen met het bekende kunstenaarsduo De Onkruidenier mee op wildplukexpedities, en leren koken met alles wat in de Indische Buurt groeit en bloeit: van verrassende zomerfrisse hapjes tot wereldgerechten van lokaal groen, of de unieke Natuur-Buurtsuper bezoeken waar je kan leren om allerlei nuttige campingproducten zelf te maken, of heerlijke gerechtjes proeven in het pop-up restaurant. Tussendoor ga je zittend op reis in een creatie van kunstenares Annabel Howland, die onverwachte buurtgeluiden, verhalen van buurtbewoners en wetenschappers van de naburige wijk Sciencepark heeft samengebracht en je tot onverwachte inzichten brengt.

Doordat het Rode Loper Festival deze editie te gast is bij de Buurtcamping is het ook mogelijk er te overnachten, en er zodoende een driedaagse mini-vakantie van te maken. Zet je tent op en dompel je een lang weekend onder in een levendige mix van creativiteit, kunst, eten, lekker samen buiten dingen doen en slapen in je eigen park.

De feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 21 juli om 17:00. Het terrein is vrij toegankelijk. Ook aan de workshops, performances en kinderactiviteiten kan gratis of voor een kleine bijdrage worden meegedaan. Het volledige programma staat binnenkort online op www.rodeloperfestival.nl.

In juli vinden er voorafgaand en tijdens het festivalweekend verschillende onkruid-expedities plaats. Aanmelden voor een gratis expeditie kan door een mail te sturen aan organisatie@rodeloperfestival.nl.

Informatie over kamperen in het Flevopark is te vinden op de website van de Buurtcamping: https://flevopark.debuurtcamping.nl/

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Amsterdam
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu