wo 24 jun 2015, 20:00 Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Joint Venture 2015

Update Nieuw Nederland
wo 24 jun 2015, 20:00
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 , Amsterdam
Gratis toegang, reservering niet vereist

Het is bijna een jaar geleden dat de kick-off van het netwerk van de Nederlandse Stadsambassades heeft plaatsgevonden in Pakhuis de Zwijger. Tijdens de tweede dag van de Joint Venture 2015 -de traditionele seizoensafsluiting van Pakhuis de Zwijger- geven we een update over de ontwikkelingen van het platform ‘Nieuw Nederland – Steden in Transitie’ en richten we tevens onze blik op de toekomst.

We kijken terug op een jaar vol mooie ontmoetingen en rijkgevulde Stadexpedities naar Leiden, Eindhoven, Groningen, Delft, Arnhem, Utrecht en Leeuwarden. Het online platform Nieuw Nederland – steden in transitie is in januari gelanceerd en wordt actief onderhouden door vele lokale Stadsambassadeurs. Tijdens de werkconferentie Agenda Stad kwamen meer dan honderd Stadmakers bijeen. Deze avond kijken we over de schutting van de buren en krijgen we aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden te zien wat er gaande is in verschillende Nederlandse steden.

Daarnaast richten we onze blik op de toekomst. Waar werken wij met het netwerk van Stadmakers naar toe in het kader van het Nederlands Voorzitterschap van de Europese Unie begin 2016? Hoe geven we samen invulling aan de Agenda Stadmakers? En hoe bereiden we ons voor op de City Makers Summit in mei 2016? Tijdens deze grootse bijeenkomst ontvangen we Europese Stadmakers voor het uitwisselen en delen van kennis en ervaring op nationaal én internationaal niveau.

Meer informatie over de sprekers en de invulling van de avond volgt zo snel mogelijk. Aanmelden kan op de website van Pakhuis de Zwijger.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Amsterdam
Misschien vind je dit ook leuk
Doodeerlijk
Groener de grond in
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu