vr 12 feb 2016, 15:00 Stadsdeelkantoor Noord, Amsterdam

Mag Stad?

Amsterdam Noord omgedoopt tot onderzoeksgebied Mag Stad?
vr 12 feb 2016, 15:00
Stadsdeelkantoor Noord
Buikslotermeerplein 2000 , Amsterdam
Gratis toegang, reservering niet vereist

De komende anderhalve maand is Amsterdam-Noord omgedoopt tot het onderzoeksgebied Mag Stad? Gemarkeerd door het welkomsbord aan de Noordelijke IJ-oever is het stadsdeel met z’n eigenwijze bewoners en met waarschijnlijk de hoogste dichtheid burgerinitiatieven van Nederland, de ultieme plek om onderzoek te doen naar hoe de Nederlandse participatiesamenleving gestalte krijgt.

Op uitnodiging van Kunst in Noord en in opdracht van Stadsdeel Noord doet Studio Goudswaard in samenwerking met organisatieadviesbureau Twynstra Gudde, artistiek onderzoek naar de ruimte die burgers en ambtenaren krijgen om initiatief te nemen. U bent van harte uitgenodigd voor de afsluitende debatbijeenkomst voor en met bewoners, bestuurders en ambtenaren van het stadsdeel op vrijdag 29 januari om 15.00 uur in de raadszaal van het Stadsdeelkantoor.

Zelf een geel kruis schilderen. Mag dat?

Tijdens de debatbijeenkomst zal een korte filmdocumentaire getoond worden waarin het werkproces van social designer Tabo Goudswaard gevolgd wordt. Hij is o.m. te gast aan de keukentafel bij de De Damesbende van Buiksloot. Dit gezelschap van gepensioneerde dames trekt rode kleren aan wanneer ze op pad gaan om de buurt scherp in de gaten te houden en eigenhandig orde op zaken te stellen.

Het alledaagse gedrag van bewoners wordt opnieuw bekeken en gepresenteerd als burgerinitiatief. Deze verrassende initiatieven worden tijdens de bijeenkomst voorgelegd aan ambtenaren van het stadsdeel met de vraag: Mag Dat?

Doel van de bijeenkomst is om samen te bouwen aan nieuwe afwegingskaders voor initiatieven.

Kerstbomen verbranden. Mag dat?

 

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Amsterdam
Misschien vind je dit ook leuk
Repaircafé
Weggooien? Mooi niet!
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu