vr 20 jan 2017, 15:00 Lola Lik, Amsterdam

Opening Lola Lik

vr 20 jan 2017, 15:00
Lola Lik
H.J.E. Wenckebachweg 48 , 1096 AN Amsterdam
Toegang: €

Lola Lik opent! Lola Lik is een broedplaats in het voormalige hoofdgebouw van de Bijlmerbajes, gelegen pal naast het asielzoekerscentrum (azc) waar in de torens ruimte voor 1000 vluchtelingen. Lola Lik pioniert met het initiëren van een broedplaats naast een azc, om juist in tijden van angst en verdeeldheid plek te bieden voor inspiratie en verbinding.

Programma 20 januari

15.00 – 16.15 u // Open huis
Kom langs voor een preview van de ateliers, werkruimtes en in de Buren Boulevard, de plek waar taalontwikkeling, ontmoeting, empowerment en netwerken centraal staat. Verwacht in de Buren Boulevard een groot buurtfeest zijn waar alle culturen van het azc zijn vertegenwoordig. Bij Refugee Company zijn de tailor-made-shirts van Mister Khaled en Mahmoud Al Omar te koop, kun je caligraferen en een workshop doen bij Favela Painting. Om 16.15 verzamelen we op de binnenplaats.

16.30 – 17.00 u // Officiële opening
Door Simon van Dommelen (LOLA, Stichting Leegstand Oplossers Amsterdam), Maaike Poppegaai, Shadi Al Husseini (Lola Lik) en wethouder Kajsa Ollongren (Gemeente Amsterdam). Met openingsact van Medusa Performance.

17.00 – 21.00 u // Let’s celebrate!
Op het binnenplein, in de loodsen, bij Refugee Company en in de Buren Boulevard is een feestelijk programma samengesteld samen met alle bruikleners van Lola Lik, Bajesdorp en bewoners van het azc, met onder andere:

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Amsterdam
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu