Podium onder de boom

  1. Home
  2. /
  3. Alkmaar
  4. /
  5. Podium onder de boom

Podium onder de boom

Een eiland in de stad
zo 24 jul 2016, 13.00
Cultuurpark De Hout
, Alkmaar
Gratis toegang, reservering niet vereist

Podium onder de Boom Festival biedt optredens in zijn puurste vorm onder de prachtige bomen van Cultuurpark de Hout in Alkmaar. Cabaret, muziek, dans, beeldende kunst…

Het gratis festival brengt een mix van optredens door professionele, ambitieuze artiesten uit de regio en het land. Van een intiem pianoconcert onder de slanke iep, een dansvoorstelling onder de grote plataan tot een funkband onder de brede kastanje. Voor kinderen is er natuurlijk ook genoeg te beleven. Van beeldende kunst maken tot meezingen en spelen met muziektheatergroep.
Artiesten die op het festival spelen krijgen het gras als podium en een boom als enig decorstuk. Door de afwezigheid van dranghekken, tribunes, podia of afgebakende zit- of staplaatsen worden de artiesten uitgedaagd zich aan te passen aan deze situatie. Hierdoor ontstaan bijzondere optredens, waarbij een grote mate van interactie ontstaat. Dit maakt het festival ontspannen, laagdrempelig en uitdagend. Bezoekers kunnen van artiest naar artiest zappen om bij diverse bomen verschillende optredens te beleven. De combinatie van natuur, cultuur en interactie maken dit festival bijzonder!

© http://www.podiumonderdeboom.nl/

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.