za 3 jun 2017, 20:30 Krugerplein, Amsterdam

première WAAG

Reizende kunstmanifestatie met jongeren uit Amsterdam
za 3 jun 2017, 20:30
Krugerplein
, Amsterdam
Toegang: € 5,80 voor studenten en CJP-kaarthouders; 10,80 voor reguliere bezoekers

Jong zijn in de stad, wat betekent dat? Daarover maken Amsterdamse jongeren samen met kunstenaarscollectief Moving Arts Project de voorstelling WAAG. Wat verbindt hen en wat juist niet? Wat weten ze zeker en waar wordt het ongemakkelijk? Hoe blijf je in balans? Geen hapklare antwoorden, maar wel ontdekkingen met de nodige losse eindjes, pieken en dalen en botsende dromen. WAAG jij het erop? Boek nu je plek in de festivaltent!

De voorstelling is onderdeel van het reizende kunstproject WAAG, dat verder bestaat uit een expo en arena voor debat. De cast is een veelzijdige mix van Amsterdammers tussen de 18 en 28 jaar: van de vroegtijdig schoolverlater tot de jongvolwassene met eigen consultancybureau, van de jonge ouder tot de biologiedocent. WAAG De Voorstelling combineert theater, dans, muziek en spoken word en is gebaseerd op de absurditeit en de rauwe randjes van het dagelijks leven van Amsterdamse jongeren.

Op 3 juni gaat de voorstelling WAAG in première op het Krugerplein in Amsterdam-Oost. Al vanaf 30 mei gaan WAAG De Expo en de randprogrammering in WAAG De Arena van start. Vervolgens reist de manifestatie door Amsterdam en strijkt steeds tijdelijk neer in een wijk. WAAG sluit eind september af bij Pakhuis De Zwijger. Door de samenwerking met dit platform vindt kennis uit de buurt haar weg naar het niveau van de stad.

WAAG op tournee

  • 30 mei t/m 3 juni: Krugerplein, Amsterdam Oost. Première WAAG De Voorstelling op 3 juni.
  • 15 t/m 17 juni: Amsterdam Noord, IJplein met WAAG De Voorstelling op 16 en 17 juni.
  • 11 t/m 15 juli: Oranje Vrijstaatplein, Amsterdam Oost met WAAG De Voorstelling op 14 en 15 juli.
  • 26 t/m 30 september: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam Oost

Data en locaties kunnen wijzigen. Voor actuele informatie evenals het programma en kaartverkoop, zie movingartsproject.nl/waag en de Facebookpagina

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Amsterdam
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu