vr 8 jul 2016, 15:00 Tramkade, Den Bosch

Publiekscollege #3 van Social label

Misschien moeten we de revolutie zelf maken als we jongeren al niet de moeite waard vinden
vr 8 jul 2016, 15:00
Tramkade
, Den Bosch
Gratis entree, reservering vereist

Social label nodigt uit tot een andere kijk op werk en meedoen door vorm te geven aan een mensgerichte economie via de kracht van design, kunst & communicatie. Voor de publiekscolleges werken we samen met wetenschappers.

Na thema’s als ‘inclusiviteit’ met Prof. Arie de Ruijter, ‘Ieders waarde aan het werk’ met Prof. Jac van der Klink, gaat Prof. dr. René Clarijs in op ons onvolkomen systeem en de dramatische gevolgen voor jongeren. Hij daagt met inclusieve benaderingen uit tot een nieuw toekomstperspectief.

Programma

15:00u Ontvangst
15:30u Welkom door initiatiefnemers Social label, Simone Kramer & Petra Janssen
15.35u Korte toelichting project Social label >SCHORT met jonge schoolverlaters door Annie van Doremalen, Programmadirecteur Aanval op schooluitval Zuidoost Brabant
15:45 – 16:30u Publiekscollege #3 met Prof. dr. René Clarijs
Aansluiting bij de samenleving voor (kwetsbare) jongeren gaat niet vanzelf en vereist ook aanpassing van de samenleving zelf.

René Clarijs is naast hoogleraar aan de Universiteit van Sint-Petersburg part-time verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en aan de Academy for Public Change (Tilburg University). Ook is hij hoofdredac­teur van het tijdschrift Jeugdbeleid en betrokken bij verschillende innovaties in de Nederlandse jeugdzorg.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
dit gaat over
Design Toekomst van werk
in Den Bosch
Misschien vind je dit ook leuk
Jane’s Walk
Explore, learn and share
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu