vr 5 mei 2017, 16:30 Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Rethink Aleppo

Op vijf mei staat Pakhuis de Zwijger volledig in het thema van de stad en haar inwoners na tijden van oorlog.
vr 5 mei 2017, 16:30
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 , 1019 HC Amsterdam
Gratis entree, reservering vereist

De voertaal voor dit programma is Engels.


Aleppo is een van de oudste steden ter wereld en is vele malen eerder herbouwd. Op vijf mei duiken we in de geschiedenis en de elementen die Aleppo zo’n bijzondere stad maken, met AlHakam Shaar van The Aleppo Project en de Nederlandse historicus Geert Mak. Vervolgens kijken we naar historische voorbeelden van het herbouwen van steden van Afghanistan tot Macedonië. Daarna delen jonge Syrische ontwerpers hun ideeën over design van Syrische woningen.

Deze gesprekken zijn de voorbereiding om ons toekomstige scenario’s voor Aleppo voor te stellen. U kunt kiezen uit een van de drie workshops over toekomstige stedenbouw. Doe mee en draag bij aan cutting edge ideeën, ontwrichtende innovaties, out of the box inspanningen, hardcore onderzoek en diverse netwerken over placemaking en het bouwen van toekomstige steden. Vanzelfsprekend worden deze oefeningen in hoopvolle toekomsten bijgestaan door muziek, films, schoonheid en een diner!

Programma tijdlijn Rethink Aleppo

Tijdens de speciale “vrijheidsmaaltijd” editie van ons maandelijks informele diner krijgt u de kans om (nieuwe) Amsterdammers te ontmoeten. Voor meer informatie over het programma of reservering voor het diner, klik hier.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Amsterdam
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu