wo 1 nov 2017 t/m do 30 nov 2017 Arnhem-Zuid, Arnhem

Ruimtekoers Festival 2017

De derde editie van het succesvolle culturele festival vindt in november plaats in Arnhem-Zuid
wo 1 nov 2017 t/m do 30 nov 2017
Arnhem-Zuid
, Arnhem
Gratis toegang, reservering niet vereist

Ruimtekoers festival komt terug! De derde editie van het succesvolle culturele festival vindt in november 2017 plaats op meerdere locaties in de Arnhemse wijken Kronenburg en Vredenburg in stadsdeel Arnhem-Zuid. Daarmee kiest organisator Halfvol voor een locatie waar het dagelijkse leven zich afspeelt. Het thema dit jaar is dan ook Wij zijn de stad.

“Het kan wel!” Dat is al sinds de eerste editie het uitgangspunt van Ruimtekoers. Ruimtekoers 2017 is een stedelijk en cultureel experiment verpakt in een toegankelijk festival. Het verkent met makers, bewoners, publiek en ondernemers nieuwe ideeën, dromen en richtingen voor de stad van de toekomst. En waar kun je dat beter doen dan midden in de samenleving, waar mensen hun boodschappen doen, naar school gaan en wonen?

Ruimtekoers vult beschikbare kantoorpanden in Kronenburg en Vredenburg met onder andere een pop-up restaurant, een binnentuin met uitzicht over de stad, kunstexposities, theatervoorstellingen, lezingen, debatten, muziekoptredens, feestjes en nog heel veel meer. Ruimtekoers richt zich op een landelijk bereik door te werken met vooraanstaande makers en nodigt daarnaast iedereen uit – inwoners van Arnhem, het publiek, cultuurmakers en ondernemers –  om het programma vorm te geven zodat de grens tussen maker en publiek vervaagt.

Ruimtekoers werd in 2015 geïnitieerd om met een positieve en frisse blik naar het probleem van leegstand in de binnenstad te kijken. De editie in het najaar 2016, met als thema De utopie van de stad, had vooral een verdiepend karakter en nam de veranderende samenleving onder de loep. Met deze derde editie transformeert Ruimtekoers van leegstandsfestival naar stadsfestival.

Meer info over Ruimtekoers Festival 2017 volgt!

Betrokken stadmakers
Yosser Dekker
Initiefnemer Studio HALFVOL
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Arnhem
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu