Stadmakerscafé: editie #3

  1. Home
  2. /
  3. Tilburg
  4. /
  5. Stadmakerscafé: editie #3

Stadmakerscafé: editie #3

vr 28 okt 2016, 16:00
Buurttuin Bij Ons Achter, hoek Burgemeester Brokxlaan – Atelierstraat
, Tilburg
Gratis entree, reservering vereist

In april vond het eerste stadmakerscafé van Tilburg plaats in de Kennismakerij. Een mooie gelegenheid voor stadmakers om elkaar te ontmoeten, ideeën en ervaringen uit te wisselen, en mogelijk tot nieuwe samenwerkingen te komen. Deze zomer bezocht het Stadmakerscafé Blauw Tilburg.

Voor stadmakers kan een sterk netwerk van gelijkgestemden zeer waardevol zijn. Daarom vervolgen we het stadmakerscafé, en we doen dat, net als in de tweede editie, op locatie. We gaan bij elkaar op bezoek voor informele ontmoetingen om het netwerk te versterken. Tijdens het stadmakerscafé op locatie gaan we met elkaar in gesprek met een open agenda: waar we het over willen hebben, komt terplekke op tafel.

CAST, MCSI en de Kennismakerij luisteren mee. Als er onderwerpen aan bod komen die om verdieping vragen, dan organiseren zij een aanvullende thema-avond. Zo kunnen we samen een stadmakersnetwerk verbreden en verdiepen.

Over Bij Ons Achter
In de Spoorzone, langs de Atelierstraat ligt een stuk braakliggend terrein dat door bewoners van de Lange Nieuwstraat tijdelijk nieuw leven in is geblazen in de vorm van een tuin. Door samen te werken met onder meer de gemeente hebben zij zo’n 20 plantenbakken geplaatst die door buurtbewoners zijn geadopteerd. De komende tijd moet het aantal bakken en gebruikers gaan groeien en wordt de tuin een echte ontmoetingsplek voor de wijk.

Wat zijn stadmakers?
Stadmakers zijn bij de stad betrokken actieve burgers en participerende professionals die – meestal van onderop – de stad leefbaarder maken.

Nu al aan de slag?
Bij MCSI (Besterdring 235) kan je ondersteuning krijgen bij je stadmakersideeën en werken aan je plannen. Loop binnen tussen 8:30 en 17:30 uur of neem contact op met Carry Rosenblatt Limpens carry @ buroplot.euof Bianca Kemper via bianca @ midpointcsi.nl.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.