Twaalfde Stadsklas

  1. Home
  2. /
  3. Utrecht
  4. /
  5. Twaalfde Stadsklas

Twaalfde Stadsklas

Ruimtelijke conversaties: verbindingen leggen tussen mensen en dingen
di 25 okt 2016, 9:30
Hoog Catharijne
Stationsplein 97 , 3511 ED Utrecht
Toegang: € 99/49

Stroom Den Haag organiseert voor het derde jaar op rij de ‘Stadsklas’: een serie actieve lesdagen waar ruimtelijke professionals – stedenbouwkundigen, architecten, kunstenaars en ontwerpers – en studenten wegwijs worden gemaakt in nieuwe manieren van stadmaken. Stedelijke ontwikkeling is in transitie en vraagt om andere vaardigheden en een andere dan de traditionele aanpak. Om die reden is het lesprogramma op locatie, in de praktijk en in gesprek.

Les 12: ruimtelijke conversaties

De twaalfde Stadsklasdag vindt plaats op 25 oktober 2016, in Hoog Catharijne in Utrecht Centraal Station, met als thema: ruimtelijke conversaties. Hoog Catharijne, de ultieme ‘transitieplaats’, gevuld met een constante stroom van passanten, winkels, eetgelegenheden, fietsen, auto’s, bussen en treinen, is chaotisch en geordend tegelijk. Strijdend om de beschikbare ruimte, passeren mensen vanuit verschillende motieven, dit gebied. Om de complexiteit van deze ruimte op een nieuwe manier bespreekbaar te maken en te begrijpen, zijn ontwerper Ester van de Wiel en theatermaker Lotte van den Berg aangetrokken als de gidsen van deze Stadsklas. Op 25 oktober zal het verbinden van mensen, ruimte en dingen centraal staan.

De Stadsklas beslaat een dag, van 09:30 tot 18:00, en staat open voor twaalf tot vijftien deelnemers. Voor professionals bedragen de kosten €99, voor studenten €49. Hiervoor word je een ander perspectief op de stad geboden, lunch je op plekken waar je anders nooit eet, ontmoet je mensen uit andere steden en disciplines en vergroot je ook jou netwerk. Stadsklas is informeel en iedereen is student (ook de organisatie).

Stroom Den Haag geeft lezers van Nieuw Nederland 10% korting met de kortingscode CU2016  voor deelname aan de twaalfde Stadsklas! Kijk voor tickets en het laatste nieuws rondom deze Stadsklas op de website.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.