vr 21 apr 2017, 17:30 Verhalenhuis Belvédère, Rotterdam

Volkskeuken à la Marseillaise

Start van Stedelingenband Rotterdam - Marseille
vr 21 apr 2017, 17:30
Verhalenhuis Belvédère
Rechthuislaan 1 , 3072 LB Rotterdam
Toegang: € 15

Het Verhalenhuis Belvédère en Living Lab Moving*Marseille starten een eerste stedelingenband. Een band tussen stadsbewoners van Rotterdam en Marseille.

Marseille en Rotterdam. Hoewel 1175 kilometer van elkaar verwijderd, toch nauw aan elkaar verbonden. Op het klimaat na, dan misschien. Maar qua kleur, intensiteit, onverwachte veerkracht en inventiviteit zouden het tweelingen kunnen zijn. Allebei gebloeid en gegroeid uit een haven. Allebei overspoeld door volkeren uit de hele wereld. Allebei uit een diep dal geklommen. Heropgebloeid uit verwoesting. Harde werkers. Harde taal. Recht voor de raap. Trots op hun stad. Of gewoon: twee superdiverse steden die hard aan een nieuwe toekomst bouwen.

Ben je nieuwsgierig naar de stedelingenband tussen Rotterdam en Marseille? Kom dan vrijdag 21 april 2017 naar de Volkskeuken à la Marseillaise! Daar kan je kennismaken met Marseille en hoe superdiversiteit er een rol speelt in de duurzame ontwikkeling van de stad. De initiatiefgroep van de stedelingenband stelt zich voor en vertellen over het plan om met 10 Rotterdamse stadsmakers van 26 t/m 29 oktober 2017 op bezoek te gaan bij stadsmakers in Marseille. En natuurlijk gaan wordt er lekker gegeten met gerechten uit de Volkskeuken van de stad.

Deelname: €15 p.p. (inclusief programma en maaltijd, exclusief drankjes).

Reserveren noodzakelijk via: 010 720 09 97 of mail naar reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl.

 

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Rotterdam
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu