FAQ

Op deze pagina bundelen wij de veelgestelde vragen van lezers, redacteuren en andere geïnteresseerden van dit platform. Heb jij een vraag die hier niet tussen staat? Stuur ons een e-mail op info[@]stedenintransitie.nl.

Wat is Stedenintransitie.nl?

Stedenintransitie.nl is de website die jou informeert over de ontwikkelingen in de (met name) Nederlandse steden. Van Amsterdam tot Maastricht, van Dordrecht tot Groningen, op deze website vind je informatie over de toekomst van de Nederlandse stad. Stedenintransitie.nl is een digitaal magazine, een online platform waar je leest wat er in de stad gebeurt. Welke innovaties en ontwikkelingen er plaatsvinden en wat er te gebeuren staat in iedere stad op sociaal en ontwikkelingsgebied.

In het menu vind je met name de grote steden, maar ook voor de kleinere steden is dit het juiste platform. Wil jij graag nieuws plaatsen over een kleinere stad, die je nog niet terugziet? Laat het ons dan weten.

Hoe worden de verhalen verteld?

Op deze website verschijnen de verhalen uit Nederland in vijf standaard formats:

  1. Het Interview geeft Stadmakers een gezicht en vertelt hun verhaal.
  2. Het Stadbericht is net als een blog waarmee de auteur enthousiast vertelt over een initiatief uit zijn of haar stad.
  3. De Plek spreekt eigenlijk voor zich. Op deze manier kun je laten zien waar de interessante plaatsen in de stad te vinden zijn en wat daar gebeurt. Dit item bevat uiteraard ook geo data waarmee hij op de kaart verschijnt, én alle noodzakelijke contactgegevens om met ze in contact te kunnen komen.
  4. De Publicatie kan een interessant artikel, verslag of inspiratie beslaan. Dit is niet per sé gelinkt aan een persoon of plek. Denk ook aan een boek, documentaire, applicatie, etc.
  5. Een Evenement is een interessante gebeurtenis die op de planning staat. Deze bevat doorgaans een link naar het event en een beelditem.

Hoe kan ik de redactie tippen?

Heel eenvoudig: mail ons! Dat kan op info[@]stedenintransitie.nl. Indien je tip interessant is nemen wij deze mee in de volgende publicaties. Wij garanderen géén reactie, heb je niets van ons vernomen? Dan is de kans groot dat we je tip niet interessant genoeg vonden. Stuur ons geen commerciële tips, voor commerciële zaken neem je contact met ons op voor een samenwerking.

Kan ik met Stedenintransitie.nl samenwerken?

Ja, dat is mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar info[@]stedenintransitie.nl met het onderwerp “samenwerken”. Wij reageren doorgaans binnen 48 uur. We wegen alle aanvragen af en werken alleen samen met partijen die wij vinden passen.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.