"Mijn taak is het verbinden van Nijmegenaren, Stadmakers en de Politiek"

Theaterdocent Angela is sinds driekwart jaar de nieuwe Nachtburgemeester van Nijmegen. Ze hield al van het nachtleven en met haar toilettheater The Plees To Be zorgt ze voor een ontspannen stoelgang bij festivalgangers.

Toen er een jaar geleden nieuwe verkiezingen waren voor het Nachtburgemeesterschap, gaf een vriendin haar op en voerde ze succesvol c(h)ampagne onder het motto Nie Nuilen, Stem Verkuijlen.

‘Ik zie een taak weggelegd in het samenbrengen van verschillende partijen in de stad. Zo kunnen ze elkaar versterken.’

Dat beperkt zich niet alleen tot de nacht, dus misschien is de term ‘Vrijetijdsburgemeester’ meer van toepassing. ‘De afgelopen periode heb ik vooral gekeken naar wie wij zijn als Nijmegen en wat de stad nodig heeft.’ Angela wil verschillende doelgroepen en generaties samenbrengen en tegelijk mensen prikkelen en verder laten kijken. Ze ziet kunst als een mooie vorm om mensen uit de tent te lokken. Zo heeft ze een spoedcursus Nimweegs: Nuilen voor Beginners opgezet om studenten, ofwel import-Nijmegenaren, door middel van een ludieke quizavond kennis te laten maken met de ‘echte’ Nijmegenaren. Ook de door haar voorganger Doro Krol opgezette Nacht van de Ommetjes vindt nog steeds doorgang. Deelnemers aan deze wandeling leren dan hun eigen (of een andere) buurt of wijk beter kennen. De ultieme droom van deze Nachtburgemeester?

‘Om ook aan iedereen buiten de stad te laten zien wat Nijmegen te bieden heeft.’

 

Dit interview verscheen eerder in editie 7 van het Nieuw Amsterdam magazine lees hier het volledige magazine.

Betrokken stadmakers
Angela Verkuijlen
Nachtburgemeester Nijmegen
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Nijmegen
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu