"Leeuwarden heeft een rijk verleden, maar heeft ook zeker een hele tijd stil gestaan."

LJ van Tuinen is een Leeuwarder kunstenaar, bedreven in zowel kunst op een doek als in street-art. Een bijzonder persoon met wie Elke Verwoerd van MNSKP.nl een openhartig gesprek had.

Foto: Leeuwarden Vrij-Baan

LJ van Tuinen onderkent dat Leeuwarden precies past in het straatje van ‘Steden in Transitie’. Zo geeft hij aan: “Leeuwarden is de stad waar ik trots op ben, maar soms ook tegenaan pis. Leeuwarden heeft een rijk verleden, maar heeft ook zeker een hele tijd stil gestaan. Nu is de stad erg in ontwikkeling. Dat komt denk ik met name door een mentaliteitsverandering. Die ‘Liwwadder Blues’ maakt steeds meer plaats voor een soort kwetsbare lef waarmee uitgesproken ambities waargemaakt worden. Dat inspireert mij ook weer. Leeuwarden is en blijft altijd mijn thuis.”

ljvantuinenHet werk van L.J vind je in Leeuwarden overal, zowel in de binnenstad als daar buiten. Een wandeling langs bijvoorbeeld de Haniasteeg de Bagijnestraat geeft een mooi inkijkje in zijn repertoire.

Over zijn doel als kunstenaar geeft L.J in zijn interview met Elke aan dat: “M’n doel richt zich niet op bewustwording of mensen willen aansporen tot denken, dat is allemaal zo pretentieus. Het is er gewoon. Het staat erop, je rijdt er langs, je ziet het -of niet – en het is aan de persoon zelf of ze er bij stil staan. Het bevat geen directe boodschap. Directe boodschappen zijn saai. Ik laat het graag over aan de eigen interpretatie.”

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Leeuwarden
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu