"Als Stadmakers samen een vuist maken in het spel tussen markt en overheid"

Tijdens het Stadmakerscongres 2015 in Rotterdam ging Niesco Dubbelboer in gesprek met 4 Stadmakers. Wat bezielt ze, waar lopen ze tegenaan en waar hebben ze nou echt behoefte aan in hun werk als Stadmaker?

Het leverde interessante gesprekken op waarin een hoop aanknopingspunten naar voren zijn gekomen voor Agenda Stadmakers.

Marte Kappert is een van de geïnterviewden. Marte is publiek professional en aanjager van een tijdelijke experimenteerruimte in Rotterdam, genaamd Marconia. Daarnaast is ze bedenker en ontwikkelaar van DemoCreatie.

Aantal quotes uit het interview:

“Een echt makelende ambtenaar zie ik nog niet zo in de stad Rotterdam. Wij hebben hem in ieder geval nog niet gevonden.”

“Ik denk dat wij gezamenlijk als initiatieven veel meer een vuist moeten maken in het spel waar markt en overheid al zo lang met elkaar bezig zijn. Als initiatiefnemers aangeven wat voor overheid wij willen, dat wil ik bijdragen.”

“Wat ik wil terug zien zijn buitengewone regelzones. We hebben echt nieuwe spelregels nodig! Nieuwe manieren waarin de initiatieven die ontstaan vanuit de burgerkracht op een geformaliseerde manier de maatschappelijke problemen gaan oplossen.”

Het interview met Marte is hier in zijn totaliteit terug te zien:

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Rotterdam
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu