Droompaleizen in een casco van beton

  1. Home
  2. /
  3. Uncategorized
  4. /
  5. Droompaleizen in een casco...

Droompaleizen in een casco van beton

10-12-2019

In Lochem realiseert OLCAS twee duurzame en circulaire Bloqz-modelwoningen, waarbij intensief gebruik wordt gemaakt van de expertise van OLBECON betonconstructies in prefab bouwproducten.

Johan Oltvoort, de gepassioneerde directeur van deze Lochemse bedrijven, startte tijdens een economische crisis met OLBECON, ontstaan uit een samensmelting van zijn naam, beton en constructie. Onder zijn leiding groeide OLBECON van 9 naar 25 medewerkers en werd het een betrouwbare speler in de levering van prefabbeton oplossingen. Zijn visie: “Omdat bouwen makkelijker kan.” Deze filosofie is belichaamd in Bloqz, een modern concept van prefab-woningbouw met kernwaarden zoals snelheid, duurzaamheid, aanpasbaarheid en prijs-efficiĆ«ntie. Het Bloqz-concept is volledig gericht op circulair bouwen.

Niet nieuw, maar toenemde technologie zorgt voor meer aandacht

OLCAS, opgericht in 2018 en een combinatie van de namen Oltvoort en Casco, ontwikkelde Bloqz in samenwerking met bouwexperts. Ze fungeren als een schakel tussen installatiewerken en het betoncasco, en adviseren aannemers over het beheren van kleine prefab-projecten. Deze begeleiding stelt aannemers in staat hun projecten te realiseren zonder hoge montagekosten.

Prefab bouw is niet nieuw, maar de toenemende integratie van technologie in woningen vereist meer aandacht. De verschuiving naar elektriciteit, de toename van elektronica en de noodzaak voor betere infrastructuur in prefab-elementen vraagt om innovatieve oplossingen. Het proefproject van OLCAS in Lochem is hiervan een goed voorbeeld, waarin een innovatieve betonvloer wordt gebruikt die alle noodzakelijke leidingen en bedrading verbergt.

Het Klimaataccoord heeft de vraag naar energieneutrale woningen verhoogd. Johan Oltvoort gelooft dat hun innovatieve Bloqz-concept kan helpen om aan deze vraag te voldoen. Ter demonstratie bouwen ze twee modelwoningen in Lochem. Na oplevering zal Johan zelf enige tijd in een van deze huizen wonen om de leefervaring in zo’n duurzame Bloqz-woning direct te ervaren.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.