Over ons

Welkom op stedenintransitie.nl – een online magazine boordevol verhalen van inspirerende bottom up initiatieven geschreven voor en door Stadmakers uit heel Nieuw Nederland.

Deze website is een weerslag van het landelijke netwerk van Stadsambassades dat in 2012 begon met Amsterdam en Rotterdam, maar inmiddels is uitgegroeid tot 35 steden nationaal. Vanuit de ervaring met het lokale platform Nieuw Amsterdam, inclusief prachtige magazines, dagelijkse Stadberichten en ruim driehonderd initiatieven op de kaart, ontstond de behoefte om de uitwisseling van kennis en transitiepraktijken te verbreden naar de rest van het land.

Vlak voor de zomer van 2014 kwamen daarom ruim tweehonderdvijftig Stadmakers uit de deelnemende steden bijeen voor een Stadexpeditie in Amsterdam, om gezamenlijk af te trappen richting het nieuwe platform Nieuw Nederland – Steden in Transitie. Inmiddels hebben er al 20 Stadexpedities plaatsgevonden waar lokale Stadmakers hun innovatieve – veelal bottom up – praktijken aan het landelijke netwerk toonden.

Naast de offline ontmoetingen is dit online platform de plek waar iedere deelnemende stad een eigen entreepagina heeft, met Stadberichten, een lokale agenda, innovatieve praktijken en Stadmakers die worden uitgelicht. Op deze manier zetten we initiatieven, transformaties en innovaties in de Nederlandse steden op de kaart. Dit op gebieden variërend van zorg en leefbaarheid in de wijken, werk en armoede, coöperatieve gebiedsontwikkeling, ondernemen in de buurt, zelfbouw, voedsel, circulariteit en duurzaamheid.

Laat je inspireren en veel leesplezier!

Lees hier ook magazine Nieuw Nederland #1

Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu