Over ons

Welkom op stedenintransitie.nl – een online magazine boordevol verhalen van inspirerende bottom up initiatieven geschreven voor en door Stadmakers uit heel Nederland.

Deze website is een weerslag van alle ontwikkelingen in heel Nederland. Waar we begonnen met schrijven over Amsterdam en Rotterdam zijn we inmiddels uitgebreid tot 35 steden in Nederland. En dit aantal is nog altijd groeiende!

Het platform bestaat inmiddels al even, en op dit platform vind je in totaal meer dan 300 berichten, nieuws items en diepte items over onze Nederlandse steden. Dit online platform is de plek waar iedere deelnemende stad een eigen pagina krijgt, met haar eigen stadberichten, nieuws en diepte items. Op deze manier zetten we initiatieven, transformaties en innovaties in de Nederlandse steden op de kaart. Dit op gebieden variërend van zorg en leefbaarheid in de wijken, werk en armoede, coöperatieve gebiedsontwikkeling, ondernemen in de buurt, zelfbouw, voedsel, circulariteit en duurzaamheid.

Laat je inspireren en veel leesplezier!

Bekijk ook onze FAQ of neem contact met ons op middels het formulier.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.