Almere-Filmwijk
Judy Garlandhof , Almere

Om draagvlak voor de Floriade te creëren, worden twee maal per jaar groene initiatieven genomineerd voor de Growing Green Speld. Tijdens de Dag van de Architectuur op 20 juni reikte wethouder Mulder weer een aantal Growing Green spelden uit. Alle beetjes helpen, dus hoeven het niet altijd grote projecten te zijn.

Een van de spelden ging naar initiatiefnemer Lisa Punt. Zij heeft een kaal liggende, modderige plek naast het fietspad bij de nieuwe brug tussen het stadscentrum en de Filmwijk aangepakt. Het is nu een plantsoen met rozen, lavendel en vlinderstruiken (zie bovenstaande foto). Het bewonersplatform van de Filmwijk heeft bij dit groene initiatief een bord geplaatst met daarop ‘Filmwijk houdt van groen’. Zo kunnen bewoners zien dat stadmakers de stad groener én aantrekkelijker maken.

logo2_01

Het project Growing Green Cities is onderdeel van de komst van de Floriade, die in 2022 in Almere wordt georganiseerd. De uitdaging is hoe Almere een nog groenere stad kan bouwen, een Growing Green Almere. Maar nog meer groen betekent niet zo zeer nog meer bomen, maar vooral minder afval en meer duurzame energie.

Stadmakers in Almere willen dat de Floriade laat zien hoe de circulaire stad van de toekomst er uit kan zien; hoe wonen, werken en leren kan worden gecombineerd met stadslandbouw. Bijvoorbeeld door kassen tegen gebouwen te plaatsen voor het kweken van biologische aardbeien, tomaatjes, paprika’s en kruiden. Maar ook door afval in de eigen omgeving te gebruiken als grondstof voor de stadslandbouw in de wijk. Kortom de circulaire stadswijk van de toekomst.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Almere
Misschien vind je dit ook leuk
Lola Lik
Van gevangenis naar poorten open
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu