AreaFiftyOne skatepark
Klokgebouw 51 , 5617 AB Eindhoven

AreaFiftyOne skatepark doet mee met de grote jongens van de indoor-skateparken, het kent een overdonderend oppervlakte van 3.000 m2 skatepark, 170 m2 skateschool, 300m2 horeca en 200 m2 werkplaats in Pand SEU op STRIJP-S. Het biedt de bezoekers zeer uiteenlopende toestellen en alles inclusief de vloer is van hout.

Het skatepark voorziet in alle disciplines en is geschikt voor jong en oud. Er zijn vier onderdelen: Mu-bowl, Street-course, Mini-ramp en De skateschool. Bij de laatste kunnen beginnende skaters veilig leren skaten onder begeleiding.

Area beoogt ook een podium te zijn voor uitingen die gerelateerd zijn aan het skateboarden. Hetzij omdat ze het product zijn van skateboarders of omdat skateboarders er in geïnteresseerd zijn. Daarbij gaat het niet alleen om cultuur, maar vooral ook om recreatie. Om dit te realiseren heeft Area horeca ruimte ingericht die flexibel inzetbaar is.

Zo organiseren ze optredens van bands (van hiphop tot punk en van experimentele muziek tot Drum&Bass), exposities en workshops (o.a. in samenwerking met de MU), videoavonden, etc. Ze willen de bezoekers aanmoedigen om een actieve en creatieve bijdrage te leveren aan het skatepark en bieden ze daarvoor hun podium. Area is een platform waar de creatieve ontwikkeling elk persoon centraal staat.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Eindhoven
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu