Athos
Athoslaan 12a , 6213CD Maastricht

Athos is een initiatief van Stichting Radar. Deze ontmoet- en ontwikkelplek is gevestigd in een oud schoolgebouw en heeft als doel het vergroten van de zelf – en samenredzaamheid van burgers. Dit doen ze onder het motto ‘waarom moeilijk doen als het ook samen kan’.

Binnen Athos zijn activiteiten op het gebied van welzijn, commerciële activiteiten en zorg bij elkaar gebracht. Diverse doelgroepen komen hier bij elkaar zoals mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, vrijwilligers, buurtbewoners, (startende) ondernemers en studenten. Die verscheidenheid aan mensen is de kracht van Athos.

Athos_MaastrichtAthos is gebaseerd op drie pijlers. Binnen elke pijler werken mensen samen via het meester-gezel principe. De eerste pijler is Athos Eet. Dit is de ontmoetingsplek en tevens toonzaal van producten die hier worden gemaakt; zo kun je bijvoorbeeld de stoel waar je op zit meteen kopen en meenemen. Athos Maakt, de tweede pijler, is georganiseerd rondom een goed uitgeruste houtwerkplaats en spuitcabine. De derde pijler is Athos Doet dat zich focust op verschillende initiatieven zoals het project Athos Leest dat eind april van start gaat. Athos Leest is het eerste officiële bookcrossingpunt van Zuid-Limburg. Ook wordt er een moestuin gestart op hoogte zodat ook mensen in een rolstoel kunnen tuinieren. Deze producten worden dan weer gebruikt in de keuken bij Athos Eet; en zo is de cirkel rond!

Betrokken stadmakers
Anita Bastiaans
Hoofd bij Radar
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Maastricht
Misschien vind je dit ook leuk
Lola Lik
Van gevangenis naar poorten open
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu