Atlas Initiatief
Veilingkade 12 , 4815 HC Breda

In de haven van Breda, in de wijk Belcrum, ligt een voormalige viskotter die nu dienst doet als mobiel atelier. Het zal daar vijf jaar liggen, gerenoveerd worden en zal een plek zijn voor kunstexposities. Dit gebied is daar perfect voor, omdat de gemeente hier experimenteel om gaat met de ontwikkeling van het gebied. Er wordt daarom soepel omgegaan met regels en vergunningen. Hierdoor maakt het gebied een mooie ontwikkeling door, waar kunst en cultuur beginnen te floreren.

Laura Schippers en Stijn de Geus wilden geen vast atelier en dachten ook na over hoe ze de rest van hun leven wilden wonen. Aangezien in Laura’s werk reizen, het onbekende en het onbestemde centrale uitgangspunten zijn, kon ze zich niet voorstellen in een vast atelier. Ze wilde een mobiel atelier en zij en Stijn hadden allebei de wens om op een schip te wonen. Het schip heeft de nodige aanpassingen nodig, uiteindelijk moet het een zelfvoorzienend schip worden, zodat ze er mee de wereld in kunnen.

Zolang het nog in Breda ligt is het een plek waar verbinding wordt gelegd met kunststudenten, beginnende kunstenaars en gevestigde kunstenaars. Uiteindelijk is het doel om een varend kunstinitiatief te worden, waar kunstenaars met hun mee kunnen varen, als een soort artist in residence, maar dan op zee. Daarnaast kunnen ze dan over de hele wereld mee doen met kunstprojecten.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Breda
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu