BG-22-24
Kerkstraat 22-24 , Almere-Haven

In Almere-Haven wonen de eerste Almeerders. Een bijzonder volk? Zij hebben in ieder geval met hun poten in de modder gestaan. Misschien dat er daarom – zo’n dertig jaar geleden – ook kunstenaars zijn gaan wonen. BG-22-24 is een van de eerste broedplaatsen van Flevoland. Een aantal creatieve ondernemers heeft de ruimtes in het gebouw ingericht als atelier, repetitieruimte, (opname-) studio of werkruimte. Aan de Kerkgracht te Almere-Haven bevinden zich de hoofdlocatie BG-22-24 (The Young Artlab) op de huisnummers 22-24 en de expositieruimte BG-105 op nummer 105. De hoofdlocatie heeft een podiumfunctie en legt nadruk op performances. Verder is een oefenruimte voor bandjes die is voorzien van drums, versterker en zanginstallatie.

BG draagt een bescheiden steentje bij om een klimaat te creëren die thuishoort in een stedelijke omgeving. De organisatie, een stichting, faciliteert cultureel talent zodat zij zich  kan ontwikkelen. Zij kunnen daarvoor gebruik maken van bijvoorbeeld het podium. Verder organiseert BG culturele activiteiten voor een breed publiek.

De kunstenaars willen graag samen werken met andere organisaties. Zij staan open voor ideeën. De maatschappelijke betrokkenheid van BG-22-24 werd in 2010 beloond toen de broedplaats de OPA Cultuurprijs ontving uit handen van een toenmalige wethouder van het Almeerse college van B&W.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Almere
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu