BuitenLeeft
Middelweg 1 , 2616 LV Delft
+316 526 890 39

Bij BuitenLeeft draait alles om de relatie tussen mens en natuur. De filosofie is: ‘Van buiten word je beter’.

De bedenkers van BuitenLeeft hebben een droom die ze graag met anderen willen delen: een zelfoogst-tuin voor jong en oud, waar je je welkom voelt en anderen ontmoet. Waar je samen met de tuinder op biologische wijze groenten en fruit teelt. Een ontmoetingsplek waar volwassenen en kinderen de positieve effecten van de natuur op hun gezondheid ervaren en zich daardoor ontdoen van fysieke of psychische lasten. Waar zij leren voor zichzelf te zorgen en voor de omringende natuur.

Buitenleeft bestaat uit twee onderdelen: een stadstuin en een therapiecentrum. Als oogstdeelnemer kun je in de tuin leren wat voor groenten er bestaan, hoe ze geteeld en geoogst worden maar ook hoe ze smaken. Je doet inspiratie en kennis op over gezonde en eerlijke teelt en deelt mee in de wekelijks beschikbare verse oogst tijdens het groeiseizoen. Met jouw donatie maak je het mogelijk dat de stedelijke omgeving groener en meer divers wordt.

Het therapiecentrum biedt hulp aan mensen die een schokkende ervaring in hun leven hebben meegemaakt. De hulp bestaat uit drie maanden directe dagopvang in een natuurlijke omgeving waar wordt meegewerkt aan de tuin. In het therapeutisch centrum krijgen zij professionele begeleiding bij de verwerking van hun ervaringen. Ze worden geholpen weer op adem te komen en de regie te krijgen over hun leven. Dit alles vanuit het gedachtegoed dat groen geneest en verbindt.

Wil je een kijkje komen nemen? Neem dan gerust even contact op of kom spontaan langs.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Delft
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu