D:Dream hall
Stevinweg 4 , 2628 CN Delft
+31 (0)15 278 58 52
w.l.t.thijs@tudelft.nl

De snelste fiets ter wereld? Een auto op zonne-energie? Een motor op bio-ethanol? Het lijken allemaal toekomstdromen, te mooi om waar te zijn, maar in de D:Dream hall van de TU Delft worden deze gerealiseerd.

© Jorden Esser

De hal, die vol staat met machines, is zowel de werkplaats als het kantoor van 12 studententeams (Dreamteams) die het in verschillende internationale competities opnemen tegen andere universiteiten. Bij veel van deze competities staat innovatie en duurzaamheid centraal. Het is voor de teams dan ook een uitdaging om nieuwe technische en duurzame ontwikkelingen bij te houden, toe te passen en daarmee anderen te inspireren.

Het Nuon Solar Team is een van deze teams. In oktober 2013 won het team met de auto Nuna7 de World Solar Challenge in Australië. Het team slaagde erin om als snelste een afstand van 3000 kilometer dwars door de outback af te leggen met een zelfgebouwde (en ontworpen) auto, puur op zonne-energie!

Het Human Power Team verbrak met de VeloX3 het wereldrecord snelfietsen tijdens de World Human Powered Speed Challenge in Battle Mountain (Nevada, VS). Met een snelheid van 133,78 km/h is de VeloX3 nog altijd het snelste door spierkracht aangedreven voertuig. In 2014 deed het team met de VeloX4 een vergeefse recordpoging en op dit moment is een nieuw team hard aan het werken om dit met de VeloX5 wel voor elkaar te krijgen.

Ook Prêt-à-loger is een van de Dreamteams.

De D:Dream hall is elke weekdag open. Loop gerust binnen en maak een praatje met de studenten. Voor een rondleiding kun je contact opnemen met Wim Thijs.

Betrokken stadmakers
Wim Thijs
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Delft
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu