De Brandweer
Capucijnenstraat 21 , 6211RN Maastricht

De voormalige brandweerkazerne in hartje Maastricht is herontwikkeld tot een dynamisch, levendig en creatief gebouw. Het is een hippe en inspirerende ontmoetingsplek geworden met werkruimten voor creatieve ondernemers, een verhuurruimte en een trendy restaurant: De Brandweerkantine.

De kantine

Het strak vormgegeven gebouw stamt uit 1957 en het restaurant is geheel in stijl voorzien van vintage meubilair.De begane grond heeft publieke functies en is een ontmoetingsplek voor de omgeving. De ruimtes zijn bedoeld voor ontmoetingen, interacties en evenementen zoals debatten en filmavonden maar je kunt hier zelfs terecht voor yogalessen en een brocante markt.

© telling tales by Eef

De multifunctionele ruimtes in het gebouw zijn levende vitrines voor de gebruikers, maar ze zijn ook beschikbaar voor externe initiatieven en kunnen gebruikt worden als cultuur-expositieruimte en workshopruimte. De studio’s, ook wel De Kazerne, is het gedeelte van De Brandweer waar de ondernemers werken en elkaar ontmoeten. Er is voor gezorgd dat De Brandweer de huurder door middel van een inspirerende omgeving creatieve impulsen geeft die leiden tot ondernemende stimulansen. Tot slot kun je bij het restaurant de ‘BrandweerKantine’ genieten van (h)eerlijke koffie, ontbijt en lunch. Vanaf 17:00 uur opent het restaurant voor diner waarbij op een eerlijke manier en met gebruik van goede producten gekookt wordt.

Bekijk hieronder een filmpje over het proces van herontwikkeling en het idee achter De Brandweer.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Maastricht
Misschien vind je dit ook leuk
Lola Lik
Van gevangenis naar poorten open
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu