De Deelwinkel
Pasage Molenpoort 36a , 6511 HS Nijmegen

22 januari opende de eerste deelwinkel van Nederland haar deuren met als doel onbenutte kennis, hulp en spullen met elkaar te delen. Prijzen bestaan hier niet, betalen mag niet.

Op deze plek worden mensen die iets over hebben en mensen die iets nodig hebben met elkaar in contact gebracht. Diensten kunnen gedeeld worden door middel van cadeaubonnen. Deze kun je online downloaden en hierop geef je aan hoe je wilt geven of helpen. Houd je bijvoorbeeld van honden uitlaten maar heb je geen hond? Dan is er vast een baasje blij te maken met jouw uitlaatdiensten. Maar het kan ook simpelweg gaan om een appeltaart, een boodschap of gratis tips! De cadeaubonnen gaan in de kluis in de winkel waar ze de gelukkige gebruiker staan op te wachten.

Online deelplatforms genoeg natuurlijk, maar de deelwinkel kun je zo binnenlopen zonder account of internet profiel. Wel kun je hier ook leren hoe je ook gebruik zou kunnen maken van de deelinitiatieven op het web. Bovendien zijn ze altijd op zoek naar mooie deelverhalen om over te schrijven en te publiceren in lokale krantjes. Delen voelt namelijk gewoon heel goed!

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Nijmegen
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu