De Helleborus
Engelberterweg 96 , 9723 EP Groningen
06 41401441
info@dehelleborus.nl

De boerderij in Engelbert biedt elke dag en elk seizoen talloze mogelijkheden om samen te werken aan innovatieve projecten en duurzame uitvindingen. Zoals het maken van een kruidenspiraal of een pizzaoven.

In de schuur kun je ondermeer workshop volgen die je helpen bij de praktische toepassing voor een duurzamer en groener leven. Wat zijn bijvoorbeeld eetbare planten? Je kunt er kooklesssen vanuit de natuur krijgen, je leert hoe je je planten kunt kweken op vissenpoep (Aquaponics) en je kunt er leren hoe je je eigen wijn maakt.

Na de workshops kun je er ook blijven overnachten in de herberg, of op een verassende plek in de bostuin. Permacultuur staat bij De Helleborus centraal. Elke donderdagmiddag kun je meewerken in hun permatuin om zo zelf te leren hoe je een bostuin kunt creëren.

Ook hergebruik en duurzaamheid staan hoog in het vaandel; leer er hoe je met hout en oude materialen nieuwe dingen kunt maken. Alles leer je van mensen met ervaring op divcerse plekken in de wereld. Na de inspanning is er uiteraard ruimte voor een maaltijd; deze koken zij met mooi weer in de buitenkeuken. Uiteraard met lokale producten.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Groningen
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu