De Nieuwe Stad
Kleine Koppel 70 , 3812 PH Amersfoort

Midden in de stad, vlakbij historische binnenstad wordt er gewerkt aan een innovatieve microstad waar gewoond, gewerkt, gefeest, gegeten en gedronken wordt. In het Oliemolenkwartier ontwikkelen de gemeente en gebiedscurator Schipper Bosch het binnenstedelijk gebied tot De Nieuwe Stad.

© Jorinde Tenten

In de voormalige tandpastafabriek zijn inmiddels zo’n zeventig bedrijven gevestigd. Waaronder bijvoorbeeld de Nieuwe Stadsboeren. Zij zetten zich in om braakliggend terrein in het centrum voor stadslandbouw te gebruiken en verhuren hun moestuinbakken. En ook Hoog Vuur is hier gevestigd waar je terecht kan voor lokale producten die op ambachtelijke wijze in houtgestookte ovens bereid zijn. Ook wordt er in De Nieuwe Stad geprogrammeerd vanuit de werkelijke behoefte en waar ondernemers, docenten, studenten en bewoners gezamenlijk Stadmaken. Hier staat niets vast omdat het met de bewoners mee groeit.

Zoals wethouder Pim van den Berg het ook mooi verwoordde;

Hier komen mensen met ambities, met eerlijke bedrijfsvoering, met maatschappelijk verantwoord ondernemen, met een hoop creativiteit en bovendien met respect voor de natuur samen iets moois creëren.


reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Amersfoort
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu