De Oude Rechtbank / Tuchthuis
Stratumseind 32 , 5611 ET Eindhoven
040 7200934
info@ouderechtbank.nl

In het voormalig pand van discotheek ‘De Rechter’ bevindt zich nu De Oude Rechtbank. Nog steeds verwijst de naam naar een vroege functie van het gebouw, maar het concept is totaal omgegooid. Met bovenin verschillende ruimtes voor vergaderingen, kunstenaars en borrels komt deze plek tegemoet aan verschillende behoeftes van de Eindhovense cultuurminnende jonge professionals.

Naast de Oude Rechtbank en op de plek waar vroeger de feest- en urban-clubs Blue Parrot en Bar East zaten, bevindt zich nu het Tuchthuis. Waar de Oude Rechtbank zich richt op professionals en de meer zakelijke klanten, mikt het Tuchthuis op een jongere doelgroep. Het is zich aan het ontpoppen als een van de nieuwe hotspots van de creatieve studentenscene van Eindhoven.

Deouderechtbank

Voorin bevindt zich een flink restaurant met een uniek ‘Ballen & Bieren’-menu; verschillende huisgemaakte gehaktballen kunnen gecombineerd worden met een lekkere stamppot en speciaalbiertjes. Alles in dit restaurant is ontworpen door designcollectief Nul Zes; van de kopjes tot de stoelen. Achterin is een heuse popzaal ingericht, dat via een rolluik verbonden kan worden met het restaurant. In deze zaal vinden activiteiten plaats die gaan van stand-up comedy tot live-bands of clubavonden. Hier krijgen beginnende artiesten de kans zich te presenteren.

Met de verschillende doelgroepen en aparte invulling van de locatie zijn de Oude Rechtbank en het Tuchthuis een beetje een vreemde eend in de bijt op het Stratumseind dat nog altijd van een negatief imago probeert af te komen. De gemeente is al langere tijd bezig om dit te veranderen maar lokale ondernemers hebben met dit herontwikkelingsproject echt een positieve boost gegeven aan de buurt.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Eindhoven
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu