De Pastafiets
, Apeldoorn
06-36283537 / 06-11955006
info@depastafiets.nl

Verse, zelfgemaakte pasta op je feestje zonder je handen uit de mouwen te steken? Dat is in Apeldoorn en omstreken geen probleem sinds Nathalie Dirksen (27) en Steffen Hummel (30) zelf hun Pastafiets in elkaar timmerden. Het ondernemende stel haalt hun bloem bij een authentieke molenaar in Wageningen en bereidt de pasta met diverse sauzen en verse kruiden ter plekke op hun rijdende mini-keuken.

De maaltijden die Nathalie en Steffen bereiden zijn in alle opzichten ‘slow food’: in plaats van voor een food truck kozen ze voor een bakfiets, de pasta wordt ter plekke gekneed, gedraaid en gekookt én ze voorstaan -hoewel ze er niet officieel bij aangesloten zijn- de ideologie van de internationale slow food beweging: lekker, puur en eerlijk voedsel met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk door lokaal in te kopen en zelf te bereiden.

“Er komt geen zakje of pakje aan te pas.”

Uitgerust met een berg verse ingrediënten, een pastamachine, een pastakoker en twee kookplaten gaan Nathalie en Steffen de concurrentie aan met de welbekende en alomtegenwoordige ‘snelle hap’. Hun maaltijden hebben een verhaal, dat het stel tijdens het bereiden van je bestelling graag aan je vertelt: “aan geheime recepten doen we niet.” Biologische bloem is de basis en die halen ze uit Wageningen, bij windkorenmolen De Vlijt. Daar voegen ze eieren aan toe, “heel simpel eigenlijk.” Arbeidsintensief is het wel: het deeg moet lang worden gekneed en mag niet te dik of te dun zijn. Daarna wordt het ter plekke met een handmatige pastamachine tot slierten gedraaid.

“De interactie geeft het eten absoluut meerwaarde. Vooral kinderen vinden het geweldig om zelf pasta uit de machine te draaien.”

Aan de vers bereide pasta wordt ten slotte een zelfgemaakte saus naar keuze toegevoegd. Standaard neemt het stel vier populaire sauzen zoals arrabiata en bolognese mee. Maar ze zijn niet te beroerd om in overleg iets anders klaar te maken, waarbij vegetarisch ook tot de opties behoort. Hoe dan ook, “alles is puur en smaakvol.”

Eind mei was na de nodige inspanningen de bakfiets af en lanceerden ze hun Facebookpagina. Na een generale repetitie op een familiefeest wisten ze welke puntjes op welke i’s moesten worden gezet en waren ze klaar voor het echte werk. De reacties zijn sindsdien overweldigend: de boekingen stromen binnen. Zo is De Pastafiets binnenkort te vinden op de Summerfair in de Asselsestraat (20 juni) en op het Drakenbootfestival (27 en 28 juni).

Van roestig frame naar Pastafiets.

Op dit moment zijn Nathalie en Steffen nog in loondienst als respectievelijk beleidsmedewerker en food and beverage controller, maar als hun eigen bedrijfje een groot succes wordt overwegen ze zeker om hun banen op te geven. Vooralsnog is hun concept voornamelijk op de zomermaanden gericht, maar er wordt al voorzichtig nagedacht over een winterse variant.

Woon je niet in Apeldoorn en wil je toch De Pastafiets op jouw feest of evenement? Ook geen probleem – dan gaat de fiets gewoon mee in de aanhanger! De Pastafiets is te boeken voor catering vanaf tien personen.

Betrokken stadmakers
Nathalie Dirksen
Ondernemer
Steffen Hummel
Ondernemer
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Apeldoorn
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu