De Stadstuin

  1. Home
  2. /
  3. Utrecht
  4. /
  5. De Stadstuin

De Stadstuin

Een bloeiende werkplaats in leegstaand kantoor

De Stadstuin
Europalaan 20
, 3526 KS Utrecht

Tijdens de Stadexpeditie Utrecht stond ook de Stadstuin op het programma. Maar in plaats van de moestuintjes die ik verwachtte kregen we bloeiende werkplaatsen te zien.

Het kantoor waar de nog prille Stadstuin sinds 2 maandjes in huist stond 10 jaar leeg. Er werden onder andere plannen gemaakt voor studentenwoningen maar de tippelzone om de hoek maakte het doorzetten van die plannen onmogelijk. Initiatiefnemers Edo Wiersema, Bas van Engeland en Bryan Diender zagen hun kans en besloten dit kantoor nieuw leven in te blazen.

Informatieavond in de Stadstuin

Er wordt momenteel flink getuinierd om de werktuintjes in orde te maken voor een bloeiende werk- en ontmoetingsplaats. Jonge ondernemers kunnen hier voor een prikkie een ruimte huren en met weinig middelen weten de initiatiefnemers knusse ontmoetingsruimtes te creëren want betrokkenheid en verbindingen staan hier centraal. Ook biedt dit pand ideale mogelijkheden voor toffe evenementen. Zo kon je hier de afgelopen tijd terecht voor een pop-up cinema Opgedoekt en was het pand drukbezocht tijdens het kunstfestival Watdajel Art. En ook al doet de lift het niet is het 5 juni toch tijd voor Elevator Sessions. Ook zijn ze nu druk bezig met het creëren van een lunchcafé met Stadsstrand.

De zaadjes zijn dus geplant en met een beetje geduld zal deze Stadstuin volop bloeien. Blijf op de hoogte!

Evenementen in De Stadstuin

Betrokken stadmakers
Edo Wiersema
Mede-initiatiefnemer De Stadstuin
Bas van Engeland
Mede-initiatiefnemer De Stadstuin
Bryan Diender
Mede-initiatiefnemer De Stadstuin

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.