De Zeeheldentuin
Tasmanstraat 133 , Den Haag

Het Zeeheldenkwartier bruist. De met veel passie gerunde restaurantjes en lunchrooms trekken een steeds groter publiek en er valt van alles te beleven in deze wijk. Maar het kon wel wat meer groen gebruiken! Vanuit dit gemis werd de Zeeheldentuin opgezet.

Haagwonen was in eerste instantie van plan 36 sociale huurwoningen te bouwen, maar de buurt wilde meer groen. Zij hebben toen zelf het geld bij elkaar geworven voor de aanleg van het parkje. Met veel steun van de lokale politiek ging ook de woningbouwcorporatie akkoord: 10 woningen minder maakte ruimte voor de Zeeheldentuin.

Samen aan de tuin werken

De Zeeheldentuin is nu een groene oase in deze wijk, waar buurtbewoners, jong en oud elkaar ontmoeten en kunnen ontspannen en genieten van een mooi stukje natuur midden in de stad. Het initiatief van de tuin kwam van de bewoners uit het Zeeheldenkwartier en werd gerealiseerd met de hulp van bewonersorganisaties De Groene Eland en ondernemers uit de wijk. In de moestuinen worden groentes verbouwd, in de siertuin kun je heerlijk relaxen bij de zitjes en picknickbanken terwijl de kids zich kunnen uitleven in de natuurspeeltuin. En om buurtbewoners wat vaker bij elkaar te brengen worden er door het jaar heen verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er binnenkort een heuse zomerse pop-up lunch. En kan je geen genoeg krijgen van het zeeheldengevoel? Dan is er ook nog Proef de Wijk op 6 juni.

zeeheldentuin_denhaag

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Den Haag
Misschien vind je dit ook leuk
YES!Delft
Bouwen aan de bedrijven van morgen
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu