DOOR

DOOR

Creatievelingen brengen nieuw leven in leegstaand pand

DOOR
Voorstraat 142-144
, 3311 ES Dordrecht

Een korte wandeling door Dordrecht is genoeg om het probleem dat deze stad heeft met leegstand met eigen ogen te zien. Dit terwijl er genoeg creatievelingen een plekje zoeken! DOOR geeft het goede voorbeeld.

IMG_7144

Om deze leegstand tegen te gaan gaf de gemeente ongeveer een jaar geleden de initiatiefnemers van Door de gelegenheid zich tijdelijk te vestigen in een voormalig kinderdagverblijf. Dit prachtige scheve pand dat aanvoelt als je oude basisschool is nu uitgegroeid tot een broedplaats voor kunstenaars waar ook allerlei (culturele) activiteiten voor en door de buurt worden georganiseerd.

IMG_7147

Met afwisselende exposities, het Tandspasta open podium en ateliers voor kunstenaars zorgen zij voor een variatie in het culturele aanbod. Maar het is ook een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar de ietwat gesloten Dordtenaars met elkaar een praatje kunnen maken. Bijvoorbeeld tijdens de Tosti Talks! DOOR zorgt voor de tosti apparaten en iedereen is welkom om te smikkelen en te praten met zijn mond vol. En ben je niet zo’n fan van tosti’s? Dan kun je ook altijd nog naar Soup Sunday of je boeken ruilen bij de terugkerende Bookswops. Voor iedereen wat wils!

door5

Maar om dit allemaal draaiende te houden kunnen ze altijd wel extra handen gebruiken. Meehelpen bij de organisatie? Heb je zelf andere toffe ideeën? Of zou je wel eens willen optreden tussen de verstandskiezen? Stuur dan een mailtje naar doordordrecht@gmail.com

Door is onlangs ook een stichting geworden

Betrokken stadmakers
Masja Ottenheim
Initiatiefnemer Door
Jacoline de heer
Initiatiefnemer Door
Arno Pelzer
Initiatiefnemer Door
Fabian Hofland
Initiatiefnemer Door
Tessa Smal
Initiatiefnemer Door
Lisa Moerland
Initiatiefnemer DOOR
Kayleigh Bolink
Initiatiefnemer Door

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.