Droevendaal
Droevendaalsesteeg , 6708 PB Wageningen

Droevendaal, in de studentenvolksmond ook wel Droef genoemd, is een studentencomplex aan de rand van Wageningen. Het complex bestaat uit barakken die vanaf 1977 als een noodoplossing waren gebouwd vanwege het tekort aan studentenwoningen. Het was in principe een tijdelijke oplossing, maar ondertussen is er een hechte gemeenschap ontstaan die het voortbestaan van Droef in leven houdt.

Droef

Het is een klein dorp op zich geworden. Veel van de studentenhuizen hebben moestuinen en er lopen over het hele terrein kippen, geiten, varkens, konijnen en meer dieren rond. De bewoners zetten zich al jaren in om duurzaam te leven. Regenwater wordt er bijvoorbeeld gebruikt voor het toilet en wasmachine, en daarnaast wordt er zonne-energie opgewekt voor het opwarmen van het water.

Eens per jaar (in september) vindt het Droeffeest plaats. Heel Droef wordt tijdens het feest omgetoverd tot één groot festivalterrein. In elk studentenhuis zal een DJ en/of band spelen en de toegang is gratis. De datum van het feest in 2015 is nog niet bekend maar het beloofd weer een bijzonder feest te worden!

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Wageningen
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu