Eetbaar Lelystad
Langezand 14 , 8223 WB Lelystad

Eetbaar Lelystad is een initiatief van enkele Lelystedelingen, die zich bezig houden met een betere toekomst voor ons allemaal. De economische situatie in Nederland is er niet veel beter op geworden de laatste jaren. We hebben minder vertrouwen in de toekomst en de hoop op een goede oudedagsvoorziening wordt voor velen grotendeels afgebroken. Concreet: ons eten wordt duurder en steeds meer mensen willen gezonder leven en eten. Niet gek dus dat veel mensen het heft in eigen hand nemen en op zoek zijn naar andere mogelijkheden binnen hun eigen invloedssfeer.

eetbaarlelystad

Eetbaar Lelystad wil mensen activeren mee te denken, of nog beter, mee te werken aan een ‘eetbare stad’, toegankelijk voor iedereen. Dit kan overal: op het dak in de stad, in een moestuinbak op je balkon, in een daarvoor gereserveerd stukje tuin of door een stukje grond van de gemeente te adopteren in jouw buurt en daar een moestuin te creëren. Op de website is van alles hierover te vinden.

Daarnaast maakt Eetbaar Lelystad zich er hard voor om kinderen weer in contact te brengen met natuurlijke landbouw, zodat zij al vroeg leren hoe lekker eigen verbouwde groenten en fruit is. Dit doen zij door middel van kleine workshops op scholen of door te helpen een moestuintje bij hun school te realiseren. Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor onder andere (Eco) leefbaarheidsprojecten die staan voor een betere toekomst.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Lelystad
Misschien vind je dit ook leuk
Kas Keerweer
Een groene oase voor de buurt
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu