GEEF! Café

  1. Home
  2. /
  3. Amsterdam
  4. /
  5. GEEF! Café

GEEF! Café

Betaal naar draagkracht of een deel voor een ander

GEEF! Café
Willemsstraat 16
, 1015 JD Amsterdam

Bij het GEEF! Café bepaal je zelf wat je betaalt voor koffie, lunch of diner. Heb je wat meer te besteden? Geef dan een kopje koffie of een maaltijd door aan iemand die het minder heeft! Na eerst door het leven te gaan als pop-up restaurant, is het nu na een crowdfunding-actie gelukt om een permanente plek te betrekken. Deze plek bevindt zich in Amsterdam, in de Jordaan. Het idee van betalen naar draagkracht of inzicht komt over waaien uit de Verenigde Staten, waar dit concept al een grotere vlucht heeft genomen. 

De kaart geeft een indicatie van de prijzen, maar het is geheel aan jou om te bepalen hoeveel je betaalt. Geef je meer dan aangegeven, dan wordt dit bedrag opzij gezet om (een deel van) het drankje of hapje van iemand die het minder heeft te bekostigen. In maart zijn er verschillende momenten om te komen voorproeven, en zijn er ook diners voor buren, vrienden en familie. Op de website van het GEEF Café zijn deze te vinden, evenals meer informatie achter dit sociale initiatief. Op 1 april 2016 opent het GEEF Café officieel in het pand aan de Willemsstraat in de Jordaan.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.