Gelukzoekers leggen verbindingen in de buurt
Trojestraat , 1363 Almere-Poort

De gelukzoekers hebben een community project opgezet in de zelfbouwwijk het Homeruskwartier in Almere-Poort. Ze hebben een caravan op het gras van het park gezet van waaruit ze ontmoetingen tussen buurtbewoners organiseren. Veel bewoners zijn nieuwkomers dus is het van belang om mensen met elkaar in contact te brengen. Ze doen dat met buurtdiners, een buurtmuseum en een theatrale installatie.

Gelukzoekers

De initiatiefnemers zijn de gelukzoekers Simon van Wijhe en Vere van Hal. Zij zijn geboren en getogen Almeerders. Simon studeert aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten als theaterdocent en Vere mode aan de Gerrit Rietveld Academie. Zij kennen elkaar van de jaarlijkse theaterproductie van de middelbare school in Almere Haven. Sindsdien zijn ze vrienden en proberen Almere, theater, mode en kunst met elkaar te verbinden. Tijdens het werken aan hun zelf gemaakte buurtmuseum ontmoeten ze buurtbewoners en brengen hen samen, onder andere door middel van theater. Op 13 juni geven zij weer een presentatie van hun theatrale installatie.

project_Homerus

Een berichtje van de gelukzoekers:

“Gister was het gelukkig een prachtige en productieve dag; het buurtmuseum krijgt steeds meer vorm. Kom vooral gezellig buurten. Aankomende vrijdag zullen wij ‘s avonds een kampvuurtje maken en ben je natuurlijk ook meer dan welkom om een drankje te komen drinken. Tot dan! Lieve groeten, de gelukzoekers.”

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Almere
Misschien vind je dit ook leuk
Lola Lik
Van gevangenis naar poorten open
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu