HAL 25
Pettemerstraat 15 , 1823CW Alkmaar

HAL 25 in Overstad Alkmaar is een cultureel centrum en een broedplaats voor innovatieve projecten op het gebied van kunst, cultuur, maatschappelijk debat, duurzaamheid en voedsel.

“Het is een laboratorium, waar we allerlei dingen proberen die mogen mislukken, of waarvan niemand het antwoord nog weet”. – Initiatiefnemer Kees Bolten

In de hal wordt intensief samengewerkt met andere gebruikers van de locatie zoals Artiance, centrum voor cultuureducatie, Fablab de Kaasfabriek, filmhuis het Moment, de Asfalttuinen & Voedselbank, IJzerwerker Vuur in Staal, het Creatorium, de KunstReserveBank en individuele kunstenaars. Zo worden samenwerkingsverbanden gecreëerd en gefaciliteerd.

© hal25.nl

HAL 25 is gehuisvest in de hal van een voormalige groothandel in sanitair dat op de nominatie stond om gesloopt te worden ten behoeve van een nieuwe woonwijk. In 2009 werd het tijdelijk in gebruik genomen door een groep kunstenaars. Dankzij de bouwcrisis bestaat het initiatief inmiddels bijna 2500 dagen, een jubileum dat op 13 mei groots gevierd zal worden.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Alkmaar
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu