Het Landhuis
Maasmolendijk 24 , 6211JW Maastricht

In 1989 verlieten de oorspronkelijke bewoners hun thuis aan de Maasmolendijk en nadat de gemeente het huis onbewoonbaar maakte eigende de natuur deze plek weer toe. Klimop overwoekert de muren en hier is door de jaren heen een rijke biotoop gevormd. In 2009 besloot een groep enthousiastelingen het landhuis weer tot een thuis te maken maar deze keer is iedereen welkom.

Hetlandhuis_Maastricht

Met donaties van het LBB en de hulp van vele vrijwilligers werd het huis gerenoveerd door middel van allerlei bouwstenen en objecten die een historisch verleden dragen van de stad. Zo zijn oude stoepranden uit de Boschstraat verwerkt tot een grote gemetselde boog, de banken gemaakt van oud hout uit de koepelkerk en de wc gemozaïekt met oude tegels van de inmiddels verdwenen Tegelfabriek. Deze veelzijdige inspirerende omgeving past ook goed bij de activiteiten die er nu dagelijks worden georganiseerd.

Hetlandhuis_Maastricht2

Zo kun je je hier na een lange dag even heerlijk uitleven tijdens de theater en zangbijeenkomsten of je hoofd leegmaken tijdens een cursus mindfullness. En tijdens het Repair Café kan je je kapotte broodrooster laten/leren maken; want weggooien is voor watjes! Heb je niet zo’n actieve dag? Plof dan gewoon is neer op de Foodbank. Dit initiatief ging van start in The Mandril maar vindt nu plaats in het Landhuis op de vrijdagavond. Het doel? ‘Food can be spared, ideas shared and the hungry cared for’. Kortom allerlei activiteiten ten gunste van een diverse community in culturele, duurzame en sociaal geëngageerde zin.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Maastricht
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu